Trapprenovering

Har du en sliten furutrappa eller har du helt enkelt tröttnat på din gamla 70-tals trappa? Då kanske det är dags att renovera trappan. En trapprenovering med ny stegbeläggning i tex ek, ommålade vangstycken och kanske nya räcken, så får du en trappa så gott som ny igen.

Vi finns i Södra Sandby och utför uppdrag i Malmö, Lund, Österlen, Simrishamn, Vellinge, Ystad, Höllviken, Trelleborg & övriga Skåne!

Fräscha upp trappan

Har du en trappa hemma? Bor du i ett hus med fler än ett plan så är sannolikheten för detta väldigt stor. Att det är en trätrappa är också ett rimligt antagande och om ditt hus har några år på nacken så är det kanske dags för en liten uppfräschning av trappan?

Att renovera trappan är ett enkelt och effektivt sätt att förvandla ditt hem. Det är inte bara estetiskt tilltalande utan också praktiskt, då en renoverad trappa kan öka värdet på din bostad.

Trä är ett mycket hållbart material, särskilt om det har rätt ytbehandling. Det innebär dock inte att det kan gå decennier utan att trappan slits. Dessutom ändrar sig modet även för trappor då och då. En solid furutrappa är guld värd, men inte nödvändigtvis estetiskt kompatibel med den inredning man vill satsa på.

En trapprenovering kan också vara ett sätt att anpassa trappan till dina behov. Om du har små barn kan du överväga att lägga till barnsäkra åtgärder som barnstopp i första steget och en ny barriär på ovanvåningen för extra säkerhet. Ifall du ska renovera trappan, tveka inte att kontakta oss. Vi hjälper dig från planerings- till monteringsstadiet!

Experter på trapprenovering i Skåne. Vi hjälper dig återställa trappan eller renovera trappan med nya steg & räcken. Kontakta oss!

Matcha trappan med resten av hemmet

Man kan renovera en trätrappa på många olika sätt, och av flera olika anledningar. Genom att låta en specialist renovera din trappa försäkrar man sig inte bara om ett fint resultat, utan också om ett hållbart sådant som inte kommer att behöva göras om på flera årtionden. Våra trapprenoveringar består av ny stegbeläggning i 10 mm limfog, helstav, i ek eller ask med pålimmad trappnos. Baksidan på trappsteget täcks med en bakkantlist.

Är trappan stängd kan man välja att måla sättstegen eller täcka dem med en tunn fanerad mdf-skiva. Ytbehandling görs med en hårdvaxolja, som inte behöver underhållas i första taget, vid normalt slitage.

Vi byter också ut handledare och räcken om så önskas. Vi gör kostnadsfria hembesök för att diskutera vad ni vill ha gjort med er trappa och tar sedan fram en offert. Kolla gärna igenom bilderna här till höger på utförda arbeten, klicka på en bild för att starta ett bildspel.

Låt oss sköta din trapprenovering

Vi på Snickeri Stark har stor erfarenhet av trapprenovering och tycker att det är ett riktigt roligt arbete att genomföra. Med förhållandevis små medel skapar man en helt ny atmosfär i hemmet, vilket är lika fascinerande varje gång.

Kontakta mig för att diskutera din trapprenovering!

Vanliga frågor och svar

Hur mycket kostar det att renovera trappan?

Priset för en trapprenovering varierar beroende på flera faktorer, inklusive trappans storlek, materialval och komplexitet. En grundläggande renovering kan vara mer prisvärd än att byta ut hela trappan. Kontakta oss för en kostnadsfri offert och vi kommer att ge dig en exakt prisuppgift baserad på dina specifika behov.

Vad kan man göra med en gammal trappa?

Med en gammal trappa kan du göra mycket mer än du tror. Utöver att behandla stegen, byta ut trappsteg eller plansteg och sättsteg kan du också överväga att ändra trappans design genom att installera nya räcken och handledare. En trapprenovering kan ge din gamla trappa ett modernt och elegant utseende.

Måste man slipa trappan innan målning?

Ja, för att få en jämn och vacker finish är det vanligt att slipa trappan innan målning eller ytbehandling. Detta tar bort eventuell ojämnhet och ger en jämn yta för färg eller olja. Vårt team av specialister kommer att se till att trappan är förberedd på bästa möjliga sätt för målning eller ytbehandling.