Trapprenovering

Har du en sliten furutrappa eller har du helt enkelt tröttnat på din gamla 70-tals trappa. Då kanske det är dags för en trapprenovering. En trapprenovering med ny stegbeläggning i tex ek, ommålade vangstycken och kanske nya räcken, så har du en så gott som ny trappa igen.

Vi utför uppdrag i Malmö, Lund, Österlen, Simrishamn, Vellinge, Ystad, Höllviken, Trelleborg & övriga Skåne!

Fräscha upp trappan

Har du en trappa hemma? Bor du i ett hus med fler än ett plan så är sannolikheten för detta väldigt stor. Att det är en trätrappa är också ett rimligt antagande och om ditt hus har några år på nacken så är det kanske dags för en liten uppfräschning av trappan?

Trä är ett mycket hållbart material, särskilt om det har rätt ytbehandling. Det innebär dock inte att det kan gå decennier utan att trappan slits. Dessutom ändrar sig modet även för trappor då och då. En solid furutrappa är guld värd, men inte nödvändigtvis estetiskt kompatibel med den inredning man vill satsa på.

Matcha trappan med resten av hemmet

Man kan renovera en trätrappa på många olika sätt, och av flera olika anledningar, och genom att låta en specialist göra jobbet försäkrar man sig inte bara om ett fint resultat, utan också om ett hållbart sådant som inte kommer att behöva göras om på flera årtionden. Våra trapprenoveringar består av ny stegbeläggning i 10 mm limfog, helstav, i ek eller ask med pålimmad trappnos. Baksidan på trappsteget täcks med en bakkantlist.

Är trappan stängd kan man välja att måla sättstegen eller täcka dem med en tunn fanerad mdf-skiva. Ytbehandling görs med en hårdvaxolja, som inte behöver underhållas i första taget, vid normalt slitage.

Vi byter också ut handledare och räcken om så önskas. Vi gör kostnadsfria hembesök för att diskutera vad ni vill ha gjort med er trappa och tar sedan fram en offert. Kolla gärna igenom bilderna här till höger på utförda arbeten, klicka på en bild för att starta ett bildspel.

Låt oss sköta din trapprenovering

Vi på Snickeri Stark har stor erfarenhet av trapprenovering och tycker att det är ett riktigt roligt arbeta att genomföra. Med förhållandevis små medel skapar man en helt ny atmosfär i hemmet, vilket är lika fascinerande varje gång.

Kontakta mig för att diskutera din trapprenovering!